07:45 / 20.02.2021.

Autor: P.F./Hina

Ministar zdravstva odstupio zbog cijepljenja preko reda

Gines Gonzalez Garcia

Gines Gonzalez Garcia

Foto: Matias Baglietto / Reuters

Argentinski ministar zdravstva Gines Gonzalez Garcia podnio je ostavku na svoju dužnost nakon što je otkriveno kako su neke osobe do cjepiva protiv bolesti COVID-19 došle preko veze.

Garcia je putem Twittera priznao kako su određene osobe mogle izbjeći redovnu proceduru vezanu za cijepljenje zbog "nenamjerne konfuzije" u njegovu uredu dok je on bio odsutan.

Iz povjerljivih izvora saznaje se kako je argentinski predsjednik Alberto Fernandez zatražio ostavku ministra zdravstva nakon javnih optužbi da je barem 10 osoba primilo cjepivo ne poštujući redovnu proceduru, a među njima je bio i poznati stariji novinar Horacio Verbitsky koji je izjavio da je cijepljen nakon što je izravno razgovarao s ministrom.

- Nazvao sam svog starog prijatelja Ginesa Gonzaleza Garciju i on mi je rekao neka odem u bolnicu Posadas po cjepivo, rekao je Verbitsky u razgovoru za jednu radijsku postaju.

Ranije ovoga mjeseca u Peruu su sa svojih pozicija morali otići ministri zdravstva i vanjskih poslova zbog toga što je otkriveno da su mnogi dužnosnici cijepljeni i prije nego što je počeo nacionalni imunološki program, a zato je otvorena i kriminalistička istraga protiv bivšeg predsjednika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!