21:55 / 03.10.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Ministri Grlić i Radulović položili vijence u Morinju

Ministri Grlić i Radulović položili vijence u Morinju

Ministri Grlić i Radulović položili vijence u Morinju

Foto: HRT / HTV

Točno 30 godina od otvaranja zloglasnog logora Morinj u Crnoj Gori, ministri vanjskih poslova Hrvatske i Crne Gore prvi su put zajedno položili vijence. U logor u Morinju, s početkom rata na dubrovačkom području, dovedeno je gotovo 300 zarobljenika, većinom civila.


- Ne postoji opravdanje za zločin, ne može ga biti. Ne postoji naravno ni izgovor niti bilo koji argument koji bi opravdao zlo ili zločine. I mi ne možemo izbrisati bol, ni prebrisati ovaj logor i šutjeti; a ta bol je trajne jer Hrvatska traga još i od Srbije za svojih 1858 nestalih civila i ratnih zarobljenika, rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.  

-
Ako je kancelar Njemačke Willy Brant kleknuo pred tamnim ponorom njemačke povijesti u bivšem varšavskom getu tako i mi trebamo ukazati poštovanje prema nevinim žrtvama na ovom mjestu. Kao što žrtva nosi prvo svoje ime i prezime, a onda tek naciju i vjeru tako je i zločin stvar pojedinca koji se ne može sakriti iza bilo koga jer biti će razobličen, izjavio je Đorđe Radulović, ministar vanjskih poslova Crne Gore.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!