Misa zahvale bez kraljice Elizabete II.

20:37 / 03.06.2022.

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Misa zahvale bez kraljice Elizabete II.

Misa zahvale bez kraljice Elizabete II.

Foto: Richard Pohle / Reuters

Nastavljeno je četverodnevno slavlje 70. obljetnice krunidbe kraljice Elizabete II. U londonskoj katedrali svetog Pavla održana je misa zahvale koju je kraljica, zbog "nelagode" koju je osjetila jučer, tijekom prvog dana proslave platinastog jubileja, morala propustiti te je sve gledala na televiziji u svom dvorcu Windsoru.

Premijera Borisa Johnsona pred katedralom je iz okupljenog mnoštva dočekao poneki zvižduk. Najavljujući budućnost, glavne ceremonijalne uloge preuzeli su princ Charles sa suprugom Camillom te princ William i njegova supruga Catherine. Na proslavi 70 godina vladavine kraljice Elizabete sudjeluje i princ Harry sa suprugom Meghan, koji s djecom žive u SAD-u.

- Vaše visočanstvo, žao nam je što niste s nama ovo jutro, no jako nam je drago da ste i dalje u sedlu. I drago nam je da je toliko toga pred nama, rekao je Stephen Cottrell, nadbiskup od Yorka.

- Očigledno, ona nije ovdje osobno, pa je osjećam duhom. Zato sam je donijela ovamo. Jučer smo bili u Hyde Parku i bilo je prilično zabavno, okupiti se i svojim očima vidjeti kraljicu, rekla je Rae Williams, kraljičina obožavateljica iz Kenta.


video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!