18:59 / 05.07.2018.

Autor: B.S.LJ./HRT

Misionarke ljubavi Majke Terezije pod istragom zbog navodne prodaje beba

Ilustracija, foto: Robert Anic/PIXSELL

Ilustracija, foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Policija je reagirala na prijavu Državnog odbora za dječju socijalnu skrb (CWC).
Žena koja u Jharkhandu, državi u istočnom dijelu Indije, radi za Misionarke ljubavi, rimokatolički vjerski red koji je osnovala Majka Terezija, uhićena je zbog navodne prodaje novorođenčeta starog 14 dana. BBC javlja da su još dvije zaposlenice centra zadržane u policiji, gdje ih ispituju o drugim mogućim sličnim slučajevima.

Naime, prema saznanjima policije još je nekoliko beba prodano. Policiji su poznata i imena majki beba, a u centru je pronađeno i 140.000 rupija.

Policija je reagirala na prijavu Državnog odbora za dječju socijalnu skrb (CWC). Misionarke ljubavi još nisu komentirale slučaj. Istraga je u tijeku.

Majka Terezija, dobitnica Nobelove nagrade koja je preminula 1997., osnovala je Misionarke ljubavi 1950. U sestrinstvu je više od 3000 časnih sestara diljem svijeta. Majka Terezija osnivala je hospicije, javne kuhinje, škole, domove za napuštenu djecu, pružala je pomoć siromašnima i bolesnima.

Misionarke ljubavi vode i centre za neudane trudne žene, no više se ne bave posvajanjima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!