Moskva opovrgnula da je dobila zahtjev za razgovor Blinken-Lavrov

28.07.2022.

07:01

Autor: HRT/D.M./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Moskva je službeno opovrgnula da je dobila zahtjev od Washingtona za telefonski razgovor dvojice ministara vanjskih poslova, američkog Antonyja Blinkena te ruskog Sergeja Lavrova. Osim medijskih napisa o potencijalnom razgovoru ne znamo ništa te nismo dobili nikakav službeni zahtjev, rečeno je iz Moskve.

Američka strana je ranije navela kako Blinken namjerava razgovarati sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovom i to po prvi puta od ruske invazije na Ukrajinu krajem veljače. Također je navedeno da razgovor ne bi trebao biti o pregovorima o Ukrajini već o Amerikancima zatočenima u Rusiji i o obnovi ukrajinskog izvoza žitarica.

Mi se u Rusiji vodimo uobičajenom diplomatskom praksom, dodano je iz Moskve, dok su američki mediji naglašavali kako su SAD-e spremne razmijeniti Viktora Bouta, ruskog trgovca oružjem zatvorenog u Sjedinjenim Državama, koji je osuđen na 25-godišnju zatvorsku kaznu, za košarkašicu Brittney Griner i marinca Paula Whelana, koji su, pak, zatvoreni u Rusiji.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!