12:54 / 30.11.2020.

Autor: M.M./Hina

Moskva otvorila golemo klizalište unatoč rastu broja zaraženih

Foto: REUTERS/Maxim Shemetov

Foto: REUTERS/Maxim Shemetov

Foto: - / REUTERS

Jedno od najvećih europskih klizališta otvoreno je u Moskvi unatoč rapidnom širenju koronavirusa u Rusiji.
Jedno od najvećih europskih klizališta otvoreno je u Moskvi unatoč rapidnom širenju koronavirusa u Rusiji, piše agencija dpa.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije

Klizalište na 20.000 četvornih metara otvoreno je, ali uz neka ograničenja zbog pandemije u izložbenom i zabavnom parku VDNH.

Moskovljani će idućih tjedana moći klizati i u mnogim drugim parkovima u gradu, ali uz nova pravila: mjerit će im se temperatura prije ulaska na klizalište i oni kojima je povišena neće moći ući, a bit će obvezno nošenje zaštitne maske na prostorima predviđenim za obuvanje klizaljki.

Moskva je uvela i druge nove mjere na klizalištu kako bi spriječila širenje virusa, uključujući prodaju karata preko interneta i ograničenje broja klizača.

Ruska prijestolnica je među nekoliko gradova diljem svijeta koji oprezno počinju sa zimskim ritualima, iako su javni događaji uobičajeni za doba oko Božića posvuda znatno smanjeni.

Tako je u New Yorku u slavnom centru Rockefeller postavljeno božićno drvce, a bit će otvoreno i poznato klizalište ispred tog centra unatoč pandemiji, ali ovaj put samo od 21. studenoga do 17. siječnja, što je puno kraće nego prethodnih godina.

U međuvremenu je nekoliko europskih gradova otkazalo božićne sajmove, među kojima su oni poznati u Pragu, Nuernbergu i Strasbourgu.

Ruske vlasti izvijestile su danas o 26.338 novih slučajeva zaraze koronavirusom, uključujući 6511 u Moskvi i 3691 u Sankt Peterburgu. Ukupan broj slučajeva u Rusiji od početka pandemije porastao je na 2,295.654. U posljednja 24 sata umrlo je 368 ljudi od posljedica bolesti Covid-19, a dosad ih je ukupno umrlo, po službenim podacima, 39.895.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!