19:36 / 17.03.2018.

Autor: M.M./Hina

Moskva protjerala 23 britanska diplomata i zabranjuje British Council

-

-

Foto: - / -

Moskva je objavila odluku o izgonu 23 britanska diplomata i o zabrani rada British Councila u Rusiji, kao odgovor na mjere koje je London uveo nakon otrovanja bivšeg ruskog špijuna.
Moskva je objavila odluku o izgonu 23 britanska diplomata i o zabrani rada British Councila u Rusiji, kao odgovor na mjere koje je London uveo nakon otrovanja bivšeg ruskog špijuna i njegove kćeri u Velikoj Britaniji.

Ta je mjera odgovor na provokativne akcije i na neutemeljene optužbe u vezi s događajima 4. ožujka u Salisburyju koje je iznio London, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Moskva je objavila i da zabranjuje rad British Councila, međunarodne britanske organizacije za kulturu i izobrazbu u Rusiji, službeno zbog njezina neriješenog pravnog statusa.

Ministarstvo je usto upozorilo Veliku Britaniju preko svog veleposlanika da ako London donese nove neprijateljske mjere prema Rusiji, ona si pridržava pravo da uzvrati protumjerama.

U srijedu je britanska premijerka Theresa May objavila da protjeruje 23 ruska diplomata, što nije učinjeno od kraja hladnog rata i da prekida bilateralne veze s Rusijom.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!