Moskva tvrdi da je ubila 600 ukrajinskih vojnika i uništila sustave HIMARS

06.08.2022.

15:12

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Mikhail Gerasimov / Shutterstock

Ruska vojska izvijestila je da je ubila oko 600 ukrajinskih vojnika i pripadnika njihovih savezničkih snaga tijekom nedavnih zračnih i topničkih napada u južnoj regiji Herson i obližnjem Dnjepropetrovsku.

- Blizu sela Bilohirka u regiji Herson, zračnim napadima i topničkom vatrom pogođena je privremena lokacija 46. ukrajinske zračne jurišne brigade, rekao je u subotu glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov.

- Više od 400 ukrajinskih vojnika ubijeno je u napadu na privremenu bazu, rekao je. 

- Dodatno, više od 70 drugih vojnika je ubijeno i 150 ranjeno u raketnim napadima drugdje na frontu u regiji Herson, rekao je.

Više od 80 "stranih plaćenika" poginulo je u raketnim napadima u regiji Dnjepropetrovska.

Konašenkov je također izvijestio o uništenju nekoliko ukrajinskih topničkih sustava proteklog dana u regiji Harkiv, uključujući i napredni topnički raketni sustav HIMARS koji je Ukrajina dobila od SAD-a.

Moskva je izvijestila o uništenju ovih oružanih sustava nekoliko puta u prošlosti, a Kijev i Washington zanijekali su takve vijesti.

Nisu mogli biti nezavisno potvrđeni brojevi o vojsci i žrtvama koje je iznio Konašenkov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!