Mostar: Održan razgovor o mogućem formiranju vlasti

08.11.2022.

16:44

Autor: HRT

Razgovor o mogućem formiranju vlasti

Razgovor o mogućem formiranju vlasti

Foto: HTV / HRT

U Mostaru je održan prvi razgovor o mogućem formiranju vlasti između Hrvatske demokratske zajednice BiH i stranaka Osmorke predvođene vođama Socijaldemokratske partije, Naroda i pravde i Naše stranke. Prema izbornim rezultatima te stranke mogu formirati vlast i na federalnoj i državnoj razini, uz SNSD koji ima najbolji rezultat u Republici Srpskoj i s kojim će se također razgovarati. 

- I da pokušamo, ako ovo sve bude usklađeno, dogovoriti jedan okvir tog programskog zajedničkog djelovanja. Tek onda možemo razgovarati o kadroviranju. Toga se danas nismo doticali, rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

- Presretan sam da su naši današnji razgovori počeli na način kako smo i dogovorili, da smo pričali samo o programu, da smo pričali samo kako promijeniti stanje i sistem u BiH, da nismo nijednom riječju spomenuli bilo kakve kadrove, bilo kakvo kadroviranje. Naravno da će doći vrijeme kada ćemo i o tome pričati, naglasio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!