12:10 / 23.03.2021.

Autor: I.H./Dnevnik u podne/Hina/HRT

Motivi i okolnosti zločina u Coloradu se istražuju

Pucnjava u Coloradu

Pucnjava u Coloradu

Foto: Jim Urquhart / REUTERS

Sjedinjene Američke Države potreslo je novo masovno ubojstvo vatrenim oružjem. Neimenovani napadač zapucao je na ljude u trgovačkom centru u Boulderu, u saveznoj državi Colorado. 

Kad je napadač počeo pucati prestravljeni kupci i zaposlenici počeli su bježati preko trgovine, dok su brojne policijske ekipe počele stizati na mjesto događaja, udaljeno oko tri kilometra od kampusa Sveučilišta Colorado. Mediji javljaju o deset mrtvih, među kojima je i jedan policajac. 


- Napadač je u pritvoru, rekla je za CNN Maris Herold, načelnica Boulderške policije. 


Motivi i okolnosti zločina se istražuju. Ovo je druga masovna pucnjava u SAD-u u posljednjih tjedan dana, nakon pucnjave u lokalnim salonima za masažu u Atlanti u kojoj je prošlog utorka ubijeno osam ljudi, među kojima šest žena azijskog podrijetla.


- Želim naglasiti da mi je neopisivo žao zbog svih žrtava. Bili su to ljudi koji su obavljali svakodnevne poslove poput kupovanja hrane. Napadač je uhićen. Obećavam žrtvama i građanima Colorada da ćemo učiniti sve kako bismo osigurali provođenje pravde u ovom slučaju, rekao je Michael Dougherty, okružni tužitelj Bouldera. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!