13:04 / 20.04.2018.

Autor: I.M./Hina

MUP Srbije neće dopustiti organiziranje skupova u Hrtkovcima

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Neće biti dopušteno organiziranje bilo kakvih okupljanja u Hrtkovcima, rekao je Stefanović.
Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije neće dopustiti nikakve skupove u Hrtkovcima najavljene za 6. svibnja, rekao je ministar Nebojša Stefanović.

Veliki skup u srijemskom selu Hrtkovcima policiji je prvo prijavila Srpska radikalna stranka osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, a potom su skupove najavile dvije oporbene stranke, Demokratska (DS) i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), čijim je zastupnicima Tomislavu Žigmanovu, Aleksandri Jerkov i Nenadu Čanku Šešelj javno prijetio da je spreman ponoviti zločine koji mu se pripisuju.

Više političkih organizacija najavilo je moguće skupove u Hrtkovcima, ali vam kažem - neće biti dozvoljeno organiziranje bilo kakvih okupljanja u Hrtkovcima, rekao je Stefanović i poručio da država Srbija neće dopustiti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana.

"Što se nas tiče, građani mogu biti potpuno mirni i spokojni, a politički skupovi mogu se manifestirati u Skupštini i neka tamo, na zakonom predviđen način, narodni poslanici sučeljavaju svoja mišljenja", rekao je srbijanski ministar unutarnjih poslova.

Vođa SRS-a Vojislav Šešelj najavio je miting u Hrtkovcima, potvrdio da je skup prijavljen policiji i ocijenio da nema razloga za zabranu. Taj skup je, međutim, ocijenjen kao svojevrsna provokacija jer je zakazan na 26. obljetnicu mitinga nakon kojeg je uslijedilo iseljavanje Hrvata iz tog srijemskog sela, a Šešelju je zbog protjerivanja vojvođanskih Hrvata sljednik Haškog tribunala MICT izrekao pravomoćnu presudu na 10 godina zatvora. Posjetili smo Hrtkovce, mjesto koje je 1992. napustilo 772 Hrvata

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!