Musk: Odluka o obnavljanju Trumpova računa na Twitteru nije donesena

18.11.2022.

22:30

Autor: Hina/HRT

Twitter

Twitter

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Nikakva odluka da se obnovi korisnički račun bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na Twitteru nije donesena, objavio je vlasnik društvene mreže Elon Musk u petak.

Musk je najavio da će korisnički računi drugih kontroverznih ličnosti poput Kathie Griffin, Jordana Petersona i konzervativnog satiričnog portala Babylon Beea biti obnovljeni na Twitteru, društvenoj mreži koju je milijarder Musk nedavno kupio.

"Nova politika Twittera je sloboda govora, no ne i sloboda dosega", napisao je Musk na Twitteru dodavši da će negativnim objavama koje sadržavaju govor mržnje biti smanjena vidljivost i da na njima tvrtka neće zarađivati.

"Nećete pronaći objavu osim ako je ciljano potražite, što se ne razlikuje od ostatka interneta", napisao je Musk objasnivši da se to odnosi samo na pojedine objave, a ne na korisničke račune u cijelosti.

"Kathie Griffin, Jorden Peterson i Babylon Bee su vraćeni. Odluka o Trumpu još uvijek nije donesena", dodao je Musk.

Račun komičarke Griffin zabranjen je ovog mjeseca zbog oponašanja, odnosno zato što je promijenila ime svog računa u "Elon Musk".

Desničarskog pisca i psihologa dr. Petersona Twitter je suspendirao u srpnju nakon objave o transrodnom glumcu Elliot Pageu, koju je društvena mreža označila kao kršenje pravila o sadržaju koji širi mržnju.

Korisnički račun kršćanske satirične internetske stranice Babylon Bee bio je ukinut zbog istog razloga nakon što je u ožujku objavio: "Muškarac godine za The Babylon Bee je Rachel Levine", referirajući se na zamjenicu američkog ministra zdravstva, koja se deklarira kao transrodna žena.

Trumpov račun trajno je suspendiran nakon nereda na Capitol Hillu u siječnju 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!