17:03 / 14.03.2022.

Autor: P.F./Hina

Musk pozvao Putina na dvoboj: Pobjednik dobiva Ukrajinu

Elon Musk

Elon Musk

Foto: Rebecca Cook / Reuters

Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk izazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina na dvoboj šakama. Ulog je Ukrajina.

Ekscentrični multimilijarder, osnivač tvrtke za istraživanje svemira SpaceX, Elon Musk, pozvao je putem Twittera ruskog predsjednika Vladimira Putina da se potuku.

- Ovime izazivam Vladimira Putina na jednu borbu. Ulog je Ukrajina, napisao je Musk.

- Prihvaćaš li?, pitao je Musk na ruskom izravno na Putinovu Twitter računu.

Kad mu je jedan od 77 milijuna pratitelja napisao da možda nije o tom dobro promislio, Musk je odgovorio da je "apsolutno ozbiljan".

- Kad bi Putin tako lako mogao poniziti zapad, prihvatio bi. Ali neće, dodao je.

Kremlj zasad nije reagirao na izazov.

Musk inače podržava Ukrajinu i svojim satelitskim internetskim sustavom Starlink. To će pomoći Ukrajincima da dobiju pristup internetu ako zakaže njihova telekomunikacijska mreža ili bude uništena u borbama.

Satelitska internetska usluga uključuje prijenos internetskih podataka u svemir putem radijskih signala. Stanice na zemlji emitiraju signale do satelita u orbiti, koji prenose podatke natrag korisnicima na Zemlji. Starlink upravlja s više od 2000 satelita i ima zemaljske stanice diljem svijeta koje podržavaju internet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!