Muškarac poremetio audijenciju pape Franje koji je pozvao vjernike da za njega mole

02.02.2022.

13:05

Autor: V.K./HRT/Hina

Muškarac poremetio audijenciju pape Franje

Muškarac poremetio audijenciju pape Franje

Foto: Guglielmo Mangiapane / REUTERS

Nepoznat muškarac je u srijedu poremetio opću audijenciju pape Franje izvikujući nerazumljive poruke protiv Crkve i Svetog Oca koji je zatražio od nazočnih da mole za njega.

- Bog ne želi Crkvu, vikao je muškarac na engleskom nekoliko minuta prije kraja Papine opće audijencije srijedom u dvorani Pavla VI. u Vatikanu, javlja agencija France Presse.

Muškarac u četrdesetim godinama, koji je bio sam u dnu dvorane, izvikivao je rečenice i na talijanskom i španjolskom i čini se da je govorio o nošenju maski obraćajući se Papi.

Dok je papa Franjo nastavljao svoj govor, vatikanska žandarmerija i švicarska garda izvele su čovjeka koji nije pružao otpor.

- Bog te odbacuje Oče, ti nisi kralj, rekao je dok su ga izvodili.

- Prije nekoliko minuta čuli smo čovjeka koji je vikao i negodovao, koji ima problem - ne znam je li to fizičke, psihičke ili duhovne naravi, ali on je naš brat koji je u nevolji, reagirao je 85-godišnji Papa rođen u Argentini.

- Htio bih na kraju da se pomolimo za njega, za našeg brata koji pati, siromaha koji viče jer trpi. U potrebi je. Ne budimo gluhi na potrebe ovoga brata, dodao je Franjo, pozivajući sve da mole za njega.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!