Muškarac ušetao s eksplozivnom napravom u zračnu luku, uhićen je

02.03.2023.

07:12

Autor: Hina/HRT/D.M.

Mark Muffley

Mark Muffley

Foto: FBI / handout via Reuters

Muškarac je uhićen i optužen za pokušaj postavljanja eksplozivne ili zapaljive naprave u zrakoplov nakon što je u njegovoj torbi u međunarodnoj zračnoj luci Lehigh Valley u Pennsylvaniji pronađena eksplozivna naprava, priopćile su američke vlasti.

Jedan od službenika Američke uprave za sigurnost prometa (TSA) locirao je sumnjivi predmet u torbi, a FBI i specijalizirani tehničari utvrdili su da je riječ o eksplozivnoj napravi, izvijestio je glasnogovornik TSA.

Zbog naprave se oglasio alarm. Nalazila se u podstavi prtljage, a službenici su je opisali kao "kružni spoj" s dva osigurača i prahom umotanom u voštanom papiru i plastičnoj foliji, izvijestio je FBI. Sumnja se da je prah mješavina bljeskajućeg praha i tamnih granula koje se rabe u komercijalnom vatrometu, a osjetljive su na zapaljenje zbog topline i trenja te predstavljaju velik rizik za zrakoplov i putnike, dodali su.

Mark Muffley iz Lansforda u Pennsylvaniji, koji se spremao na let za Floridu, bio je vlasnik prtljage, a nedugo nakon što je pozvan da se javi osiguranju u zračnoj luci, viđen je kako napušta aerodrom. Poslije, te večeri uhićen je u svojoj kući, objavio je FBI.

Više detalja o incidentu, uključujući Muffleyjevu navodnu namjeru, nije trenutačno poznato, a ABC News objavio je da bi se Muffley trebao u četvrtak pojaviti pred sudom. Zračna luka priopćila je da je u ponedjeljak nakratko zatvorila dio svojeg glavnog terminala dok su vlasti istraživale sumnjivu napravu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!