18:16 / 07.02.2020.

Autor: B.A./HRT

Muslimanski vjernici na prvoj molitvi u novoj džamiji u Ljubljani

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Riječ je o prvom takvom objektu koji su slovenski muslimani, njih 50-ak tisuća, dobili u Sloveniji, a sagrađen je uglavnom donacijama iz islamskih zemalja
Više tisuća muslimanskih vjernika okupilo se u petak u Ljubljani u novoizgrađenom Islamskom kulturnom centru koji su pripadnici islamske vjeroispovijesti u Sloveniji dobili nakon više desetljeća zahtjeva, a sagrađen je donacijama iz inozemstva.

U prostoru centra nalazi se i džamija u kojoj je u petak održana i prva tjedna molitva. Tajnik Islamske zajednice u Sloveniji Nevzet Porić rekao je da se na molitvi okupilo tri do četiri tisuće muškaraca i da sve je prošlo u redu.

Današnja molitva znači da se džamija u Ljubljani i službeno počela koristiti, kazao je Porić.

Islamski kulturni centar, s džamijom i 40 metara visokim minaretom, te prostorijama za obrede, za vjerske službenike te razne kulturne i vjerske aktivnosti službeno će biti otvoren u lipnju ove godine.

Riječ je o prvom takvom objektu koji su slovenski muslimani, njih 50-ak tisuća, dobili u Sloveniji, a sagrađen je uglavnom donacijama iz islamskih zemalja.

Molitvene obrede i okupljanja vjernika za vjerske blagdane muslimani u Sloveniji do sada su održavali u privatnim prostorijama i sportskim dvoranama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!