Na Filipinima 110 poginulih u poplavama i klizištima

01.11.2022.

11:21

Autor: Hina/HRT/V.G.

Filipini

Filipini

Foto: Eloisa Lopez / Reuters

U poplavama i klizištima izazvanima tropskom olujom na Filipinima poginulo je 110 ljudi, dok je više od 2,4 milijuna pogođeno, objavila je u utorak nacionalna agencija za katastrofe.

Trideset i tri osobe i dalje se vode kao nestale, a više od 100 je ozlijeđeno, dodala je agencija.

Pedeset i devet ljudi poginulo je u južnoj pokrajini Maguindanaou, gdje je više od 100 kuća odnijela poplava ili su zatrpane u klizištima.

Šesnaest osoba i dalje se vodi kao nestale u Maguindanaou. Vlasti kažu da je u ovom trenutku mala vjerojatnost da će preživjeli biti pronađeni.

Dvadeset dvoje smrtnih slučajeva bilo je u regiji Zapadnom Visayasu, a 12 u pokrajinama Caviteu, Laguni i Batangasu, južno od Manile.

Pogođena područja pretrpjela su velike poplave nakon što je oluja Nalgae donijela obilne kiše nekoliko dana prije nego što je u subotu stigla do kopna u istočnim Filipinima.

Nalgae se pomaknula s Filipina, ali nova tropska oluja kreće se prema istočnoj obali zemlje i očekuje se da će donijeti više kiše, rekao je meteorološki ured.

Filipinski arhipelag svake godine u prosjeku pogodi 20 tropskih ciklona.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!