13:57 / 04.04.2021.

Autor: Hina

Na Mallorci četiri hrvatska turista zaražena koronavirusom

Izvještaj iz lokalnih novina Diario de Mallorca

Izvještaj iz lokalnih novina Diario de Mallorca

Foto: Ilustracija / Pixabay

Četvero hrvatskih turista, članova iste obitelji, zaraženo je koronavirusom na španjolskom otoku Mallorci i nalaze se u hotelu koji već godinu dana služi kao karantena za inficirane turiste, izvijestile su u nedjelju lokalne novine Diario de Mallorca.

U hotelu je 11 zaraženih, među njima šestero turista, uključujući četvero državljana Hrvatske i dvoje Njemačke.

Svi se nalaze u samoizolaciji bez ili s blagim simptomima. Nije objavljeno gdje i kada su se zarazili ni njihov identitet, prenosi list pozivajući se na regionalni ured za zdravstvo.

Hotel Melia Palma Bay u ožujku 2020., kada se u Španjolskoj pojavio koronavirus, stavljen je na raspolaganje regionalnoj vladi Balearskih otoka.

Otočje, koje obuhvaća Mallorcu, Ibizu, Menorcu, Formenteru i Cabreru, popularna je destinacija turista iz Njemačke.

Glasnogovornik regionalne vlade Iago Neguruela rekao je prošli ponedjeljak da će svi turisti kojima se dijagnostcira koronavirus tijekom uskrsnih blagdana biti smješteni u hotel Melia Palma Bay u glavnom gradu Palmi ili će ostati u samoizolaciji u svojim hotelima.

Melia Palma Bey s 250 raspoloživih soba do 30. svibnja će tamošnjoj vladi pružati usluge prihvata pacijenata s koronavirusom.

Na Balearskim otocima živi blizu 1,2 milijuna stanovnika, no tijekom blagdana i ljeta populacija se znatno poveća. 

Ta autonomna pokrajina trenutačno je označena mjestom niskog rizika jer je u posljednja dva tjedna dijagnosticiran koronavirus kod 64 osobe na 100.000 stanovnika. Istovremeno, Španjolska je u prosjeku imala 152 inficirane osobe na 100.000 stanovnika, što se smatra ekstremnim rizikom od zaraze.

Za ulazak u Španjolsku potrebno je predočiti negativan PCR test.

Na Balearskim otocima od početka pandemije zarazilo se 57.809 osoba, preminulo ih je 777.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!