10:51 / 24.05.2018.

Autor: M.M./Hina

Na SAD-u je da odluči hoće li summit ili "nuklearni obračun"

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: - / -

Visoka sjevernokorejska dužnosnica izjavila je da je na Sjedinjenim Državama hoće li doći na predloženi summit u Singapuru ili na "nuklearni obračun".
Zamjenica sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova Choe Son Hui izjavila je da je na Sjedinjenim Državama hoće li doći na predloženi summit u Singapuru ili na "nuklearni obračun".

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un i američki predsjednik Donald Trump dogovorili su se da će se sastati u Singapuru idući mjesec. Međutim, Sjeverna Koreja je nakon toga zaprijetila da neće doći na sastanak nakon čega je Trump u utorak prvi put spomenuo mogućnost odgode.

Održavanje povijesnog susreta na vrhu Trumpa i Kima na kraju krajeva ovisi o sjevernokorejskom čelniku, rekao je jučer američki državni tajnik Mike Pompeo.
On je tražio taj susret, predsjednik je pristao sastati se s njim i vjerujem da će se taj susret dogoditi, dodao je Pompeo pred parlamentarnim odborom za vanjsku politiku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!