08:30 / 04.01.2018.

Autor: HRT

Na tajlandskim cestama tijekom Nove godine poginule 423 osobe

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: - / -

Ovogodišnji broj žrtava manji je nego prošle godine s 478 mrtvih, zbog vladinih kampanja za sigurnost na cestama i strožim kontrolama na nadzornim točkama, navodi vlada.
U prometnim nesrećama diljem Tajlanda tijekom novogodišnjeg razdoblja poginule su 423 osobe, a više od 4000 ih je ozlijeđeno, priopćilo je ministarstvo za sprječavanje nesreća i njihovo ublažavanje.

Ovogodišnji broj žrtava manji je nego prošle godine s 478 mrtvih, zbog vladinih kampanja za sigurnost na cestama i strožim kontrolama na nadzornim točkama, navodi zamjenik ministra unutarnjih poslova Suthee Makboonu.

Skoro polovina nesreća uzrokovana je vožnjom u pijanom stanju, dok je prebrza vožnja uzrok četvrtine svih nesreća, rekle su vlasti. U oko tri četvrtine nesreća sudjelovali su motociklisti, što je popularan način prijevoza u Tajlandu.

U 2015. Svjetska zdravstvena organizacija navela je u izvješću kako je Tajland odmah uz Libiju prema broju poginulih na cestama. U studenome 2017. internetska stranica Svjetski atlas rangirala je ceste Tajlanda kao najsmrtonosnije na svijetu, nakon kojih dolaze Malavi i Liberija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!