Nabujale rijeke na sjeverozapadu BIH prijete poplavama

11.12.2022.

16:26

Autor: Hina/HRT/A.V.

Poplave u BIH

Poplave u BIH

Foto: HTV / HRT

Rijeke u sjeverozapadnim dijelovima Bosne u noći na nedjelju nakon obilnih kiša dosegnule su kritične razine vodostaja i prijeti njihovo izlijevanje iz korita, a s terena stižu informacije kako već ima poplavljenih kuća, izvjestili su iz službe civilne zaštite. 

Najteže je na širem području Prijedora, Bihaća i Sanskog Mosta a u tom je gradu protekle noći proglašeno izvanredno stanje nakon što je voda iz dvije rijeke poplavila glavnu ulicu te počela prodirati u stambene i poslovne objekte.


Vodostaj Sane dosegnuo je razinu od tri i pol metra koja se smatra kritičnom. Iz lokalne civilne zaštite pozvali su stanovništvo na dodatni oprez jer je najavljen nastavak obilnih padalina.


Na području Bihaća kiše su aktivirale klizišta, a u okolici Prijedora, prema dostupnim informacijama, voda je ugrozila više od dvije stotine stambenih objekata.


Zbog nabujalih rijeka i stalnih padalina otežano je i prometovanje pa je privremeno morala biti zatvorena cesta između Bosaskog Novog i Prijedora.


Auto-moto savez Republike Srpske jutros je izvjestio kako su svi magistralni putni pravci i u tom dijelu BiH prohodni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!