11:52 / 11.01.2018.

Autor: HRT

Nađen sav ukraden nakit iz pariškog hotela Ritz

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: - / -

Petorica razbojnika jučer oko 18 sati sjekirama su razbila izlog luksuzne trgovine u slavnom hotelu Ritz na trgu Vendome na desnoj obali Seine.
Francuska policija pronašla je sav nakit ukraden iz zlatarnice pariškog hotela Ritz-Carlton vrijedan 4 i pol milijuna eura. Uhićeno je troje od pet pljačkaša koji su u srijedu razbili izloge i ukrali nakit.

Uhićeni su policiji otprije poznati po pljačkama. Istražuje se  jesu li počinitelji povezani s bandom "Pink Panther" skupine koja je u posljednjih 30-ak godina opljačkala više od 380 zlatarni i ukrala nakit vrijedan više od 334 milijuna eura. Razbojnici su prekjučer oko 18 sati sjekirama razbili izlog luksuzne trgovine u slavnom hotelu Ritz na trgu Vendome na desnoj obali Seine.

"Bila sam u Ritzu u baru i pila koktel. Začuli su se pucnjevi. Ugledala sam muškarce s pištoljima i kapuljačama na glavama. Pobjegla sam iz bara i odjednom se našla u podrumu. Nastavila sam trčati zajedno s drugima. Prešli smo preko hotelskog vrta i lupali po prozorima ureda na koje smo naišli. Ljudi su nas pustili unutra. Nisam znala što se događa, mislila sam da je riječ o napadu na hotel", rekla je jedna svjedokinja.

I zaposlenik susjednog hotela, koji je želio ostati anoniman, svjedočio je panici koja je nastala. "Čuli smo buku s ulice. Provirili smo van, a prolaznici su počeli utrčavati u naš hotel i govoriti nam da se moramo zabarikadirati. Od policije nismo mogli ništa doznati jer su oni u tom trenutku bili u akciji."

Ritz je hotel koji je bio dom dizajnerice Coco Chanel. U njega je volio svraćati i Ernest Hemingway, a tu je posljednju noć u životu provela princeza Diana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!