15:05 / 19.09.2020.

Autor: V.K./Hina

Najglasniji kritičar Kremlja objavio svoju fotografiju silaska niz stube

Foto: Courtesy of Instagram @NAVALNY/Social Media via REUTERS

Foto: Courtesy of Instagram @NAVALNY/Social Media via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni objavio je svoju fotografiju na stubištu, pet dana nakon što je berlinska bolnica u kojoj je bio hospitaliziran objavila da je skinut s respiratora i da diše samostalno.
Ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni objavio je na Instagramu svoju fotografiju na stubištu, pet dana nakon što je berlinska bolnica u kojoj je bio hospitaliziran zbog trovanja objavila da je skinut s respiratora i da diše samostalno.

Taj vodeći politički protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina srušio se u kolovozu u Sibiru i nakon nekoliko dana u ruskoj bolnici koja je nijekala navode da je otrovan, prevezen je zrakoplovom u Berlin. Njemačke vlasti objavile su da su testovi laboratorija iz tri zemalja potvrdili da je otrovan nervnim agensom novičokom zbog čega su zapadne vlade zatražile objašnjenje od Rusije.

Navaljni je fotografiju svog silaska niz stube popratio tekstom u kojem kaže da se oporavlja, ali je put još dug.

Dodaje da je još slab te se ne može služiti telefonom niti naliti vodu u čašu ili uspinjati se stubama jer mu noge drhte.

- Još je mnogo tegoba koje treba prevladati, ali divni liječnici u bolnici Charite riješili su glavni, napisao je u svom postu.

- Vratili su me iz stanja 'tehnički živog stvora' u osobu koja ima velike izglede postati čovjek koji može brzo skrolati Instagramom i shvatiti bez razmišljanja koje objave označiti da mu se sviđaju, napisao je Navaljni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!