Najmanje 15 vojnika poginulo u požaru u vojarni na istoku Armenije

19.01.2023.

08:34

Autor: HRT/HINA/AFP

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Najmanje 15 vojnika poginulo je, a troje je teško ozlijeđeno u požaru u vojarni na istoku Armenije, objavilo je ministarstvo obrane.

- Prema prvim informacijama, 15 vojnika ubijeno je zbog požara koji se je izbio na odjelu inženjerije i snajperista, priopćilo je ministarstvo. Stanje trojice vojnika je teško, dodaje se.

Prema priopćenju ministarstva, požar je izbio u četvrtak u ranim jutarnjim satima u selu Azat, u pokrajini Gegharkunik (est), a uzrok još nije utvrđen. 

U kolovozu je više od deset osoba ubijeno u eksploziji i požaru koji je slijedio na vrlo živoj tržnici u glavnome gradu Erevanu.

Armenija, kavkaska država s tri milijuna stanovnika, oporavlja se od teškog poraza pretrpljenog u ratu 2020. godine od susjednog Azerbajdžana, te od političke krize koja je zatim slijedila.

Unatoč činjenici da su borbe okončane, napetosti i dalje traju između dviju susjednih zemalja, bivših sastavnica nekadašnjeg Sovjetskog Saveza.

Najnovije napetosti ovih dana tiču se blokade koridora Lačin koji povezuje Armeniju s regijom Nagorno-Karabah, međunarodno priznatom kao dio Azerbajdžana, ali koju kontrolira etnička armenska manjina, uz pomoć Armenije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!