Broj mrtvih u poplavama u Kentuckyju porastao na 25

30.07.2022.

Zadnja izmjena 20:50

Autor: Hina/HRT

Poplave u Kentuckyju

Poplave u Kentuckyju

Foto: U.S. Army National Guard / REUTERS

Broj poginulih u katastrofalnim poplavama u Kentuckyju porastao je na 25 i još bi mogao rasti, rekao je u subotu guverner te američke savezne države.

- Imamo potvrđenih 25 poginulih, rekao je Andy Beshear na konferenciji za novinare.

- Ta bilanca nastavit će rasti. Vjerujem nažalost da ćemo pronalaziti tijela još tjednima, dodao je.

Jake kiše pogodile su istok te ruralne države u noći sa srijede na četvrtak, pretvorivši prometnice u rijeke. Mnogi su se sklonili na krovove kuća.

Beshear je rekao da je u poplavama poginulo četvero djece, a ne šestero kako je prvo bilo rečeno. Riječ je o četvero braće i sestara u dobi od jedne i pol godine do osam godina. Odnijela ih je bujica kada su se popeli na vrh stabla s roditeljima, po pisanju mjesnog lista Lexington Herald Leader.

Veći dio Jacksona, grada s 2200 stanovnika oko 160 kilometara jugoistočno od glavnog grada Frankforta, potopljen je.

- Stotine domova, igrališta, parkova, tvrtki, pod više je vode nego što mislim da je itko od nas ikada vidio na tom području, rekao je guverner ranije u subotu.

Poplave su druga velika katastrofa koja je pogodila Kentucky u zadnjih sedam mjeseci, nakon niza tornada koji su u prosincu odnijeli gotovo 80 života u zapadnom dijelu te države.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!