Najmanje 18 mrtvih u nesreći autobusa koji je prevozio migrante

04.08.2023.

07:10

Autor: Hina/HRT/A.S.

Najmanje 18 mrtvih u nesreći autobusa koji je prevozio migrante

Najmanje 18 mrtvih u nesreći autobusa koji je prevozio migrante

Foto: Christian Ruano / Reuters

Najmanje 18 osoba poginulo je, a 23 su ozlijeđene u nesreći autobusa na zapadu Meksika, koji je prevozio Meksikance i migrante prema sjeveru te zemlje, priopćile su vlasti.- Ukupan broj poginulih u nesreći je 18, od kojih su tri maloljetne i 15 odraslih osoba, priopćila je policija u državi Nayarit dodajući da se nesreća dogodila u noći oko 3 sata kada je u ponor sletio autobus koji je vozio iz Ciudad de Mexica u Tijuanu na granici sa SAD-om.

- Većina putnika bili su stranci iz zemalja poput Indije, Dominikanske Republike i s afričkoga kontinenta, navode vlasti napominjući da su neki putovali u Tijuanu kako bi pokušali prijeći u SAD.

Prema izvješću, vozač autobusa prešao je dopuštenu brzinu te izgubio kontrolu nad vozilom koje je palo u ponor dubok 40 metara uz cestu blizu grada Tepica.

Prolaze tisuće migranata 

Kroz Meksiko prolaze tisuće migranata na putu prema sjevernoj granici te države kako bi zatražili azil u SAD-u ili pokušali ući bez vize.

Brojni migranti putuju ilegalno, skriveni u kamionima u neljudskim uvjetima.

U prosincu 2021. godine 50 migranata poginulo je u nesreći kamiona u Chiapasu na jugu Meksika. Većina njih bila je iz Srednje Amerike (Gvatemale, Hondurasa i Salvadora).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!