12:17 / 27.01.2018.

Autor: HRT

Najmanje 95 mrtvih i 150 ranjenih u eksploziji autobombe u Kabulu

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: - / -

Eksplozija se dogodila tjedan dana nakon krvavog napada na hotel Intercontinental u tome gradu.
Najmanje 95 osoba je ubijeno, a više od 150 ranjeno u napadu bombaša samoubojice nedaleko od veleposlanstava i ureda Europske unije u Kabulu, prijestolnici Afganistana. Odgovornost za napad preuzeli su talibani. 

Eksplozija se dogodila tjedan dana nakon krvavog napada na hotel Intercontinental u tome gradu. "Ovo je pravi pokolj", rekao je Dejan Panić, koordinator talijanske humanitarne organizacije Emergency u Afganistanu koja upravlja obližnjom traumatološkom bolnicom.

Organizacija je u objavi na Twitteru rekla da je samo u njihovu bolnicu primljeno više od 50 ranjenih. Mirwais Yasini, parlamentarni zastupnik koji je bio blizu mjesta eksplozije, rekao je da se vozilo hitne pomoći približilo kontrolnoj točki, koja nije daleko od ureda Visokog vijeća za mir i nekoliko stranih veleposlanstava, i eksplodiralo. Dodao je da veliki broj ljudi leži na zemlji.

Oblak sivog dima dizao se iznad mjesta eksplozije u središtu grada, a zgrade u krugu od više stotina metara zatresle su se od siline eksplozije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!