Najmanje četvero ubijeno, uključujući osumnjičenog, u pucnjavi u Novom Meksiku

16.05.2023.

00:54

Autor: I.Z./HRT/Hina

Pucnjava u Novom Meksiku

Pucnjava u Novom Meksiku

Foto: - / Shutterstock

Najmanje četiri osobe, među kojima i osumnjičenik, ubijene su jučer u pucnjavi, priopćila je policija Farmingtona, grada u Novom Meksiku u kojem su se posljednjih godina dogodile još dvije pucnjave sa smrtnim posljedicama.

Najnovija pucnjava dogodila se u stambenom naselju u Farmingtonu, gradu koji se nalazi oko 290 kilometara sjeverozapadno od najvećega grada u državi Albuquerquea.

Dva su policajca ranjena u razmjeni vatre s osumnjičenikom, koji je ubijen na mjestu događaja, a bilo je i više civilnih žrtava, od kojih su najmanje tri umrle, priopćila je policijska uprava Farmingtona.

- Ovo je još jedan podsjetnik na to kako oružano nasilje uništava živote u našoj državi i našoj zemlji svaki dan, izjavila je guvernerka Novog Meksika Michelle Lujan Grisham.

U istome gradu prošli je mjesec policija ubila naoružanog vlasnika kuće te zatim uzvratila na hice njegove žene, nakon što su policajci došli na krivu adresu temeljem dojave o obiteljskom nasilju.

U prosincu 2017. naoružani napadač ubio je dvoje učenika u srednjoj školi u Farmingtonu, a potom si oduzeo život.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!