20:52 / 22.09.2020.

Autor: M.Š./HRT

Najteži dan u Crnoj Gori od početka pandemije

Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic

Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic

Foto: - / REUTERS

U Crnoj Gori u utorak je osam osoba umrlo od posljedica zaraze koronavirusom, a zaraženo je 296 ljudi, priopćile su crnogorske zdravstvene vlasti.
U Crnoj Gori u utorak je osam osoba umrlo od posljedica zaraze koronavirusom, a zaraženo je 296 ljudi, priopćile su crnogorske zdravstvene vlasti. Za malo više od tri mjeseca, od sredine lipnja kada je počeo drugi val epidemije u Crnoj Gori, od posljedica zaraze koronavirusom umrlo je 137 osoba, a zaraženo je gotovo 9 tisuća.

U prvom valu, od sredine ožujka do početka svibnja, kada su uvedene restriktivne epidemiološke mjere, ta je država imala samo 9 umrlih i 324 zaražene osobe. 

Trenutačno je u Crnoj Gori 3448 aktivnih slučajeva, što je na 100 tisuća stanovnika 547, uvjerljivo najviše u regiji. 

Crnogorski epidemiolozi uzroke ovakve, kako su rekli, alarmantne situacije vide u političkim skupovima vlasti i oporbe za vrijeme parlamentarnih izbora. 

Zdravstvene vlasti građane svakodnevno upozoravaju da moraju poštovati epidemiološke mjere, ponajprije da nose masku te da u ugostiteljskim objektima poštuju distancu, s obzirom na to da je trenutačno najveći broj zaraženih u populaciji rođenoj nakon 1981. godine.

- Ne isključuje se mogućnost zatvaranja gradova u kojima je najteža situacija, ali to je krajnja mjera, priopćeno je iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!