14:26 / 02.04.2021.

Autor: Špela Cvitković Iličić

Najveći broj novozaraženih u BiH od početka pandemije

BiH: čak 2154 nova slučaja zaraze u 24 sata

BiH: čak 2154 nova slučaja zaraze u 24 sata

Foto: Armin Durgut / PIXSELL

Bosna i Hercegovina bilježi nove neslavne rekorde. Ovaj put bilježi najveći broj novo zaraženih osoba u jednom danu od početka pandemije; čak 2154 nova slučaja. 

Umrlo je 88 osoba kod kojih je utvrđena prisutnost korona virusa.

Pogoršana je epidemiološka situacija u Hercegovačko –neretvanskoj županiji. Bilježe 332 nova slučaja zaraze i šest umrlih.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji već 10-ak dana nema poboljšanja situacije. Postoje samo varijacija na dnevnom nivou, odnosno, broj novo zaraženih se kreće od 250 do 350 svaki dan. Masovno cijepljenje još nije počelo u toj zemlji i nitko ne vjeruje da će do njega doći prije lipnja.

Županijski odbor Sindikata srednjega i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine u Sarajevu zatražio je od resornog ministra da omogući prosvjetnim radnicima da budu među prioritetnim grupama za cijepljenje protiv koronavirusa.

Ranije su to tražili i predstavnici novinarskih udruženja iz Bosne i Hercegovine. Iz Sindikat policijskih organa Bosne i Hercegovine, pak, zamoli su veleposlanike Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Srbije i Turske omogućavanje cijepljenja toj kategoriji građana, jer nezadovoljni su reakcijom Vijeća ministara.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!