20:29 / 17.07.2021.

Autor: HRT

Nakon gušenja pobune na Kubi, stanje na otoku je mirno

Nakon gušenja pobune na Kubi, stanje na otoku je mirno

Nakon gušenja pobune na Kubi, stanje na otoku je mirno

Foto: Alexandre Meneghini / REUTERS

Nakon gušenja pobune na Kubi, koja je izbila zbog sve teže ekonomske situacije, dodatno pogoršane tijekom pandemije, stanje na otoku je mirno. Jučer su ponovno uspostavljene telekomunikacijske veze. 


Vlasti su obećale da više neće ograničavati unošenje hrane i lijekova po svakom putniku. U više zemalja američkog kontinenta prosvjeduje se zbog vlasti u Havani. Iz Miamia na Floridi krenula je karavana vozila prema Washingtonu. Od Bijele kuće traže da intervenira na Kubi. I dalje vlada zabrinutost zbog velikog broja uhićenih.

- Pozivamo kubanske vlasti da odmah oslobode sve one koji su pritvoreni zbog izražavanja svojih prava na slobodno okupljanje i mišljenje. Posebno zabrinjava to što su neki od njih izolirani te nema komunikacije i informacija o tome gdje su pritvoreni, rekla je Liz Throssell, glasnogovornica visokog povjerenika UN-a za ljudska prava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!