11:42 / 04.12.2020.

Autor: I.Z./Hina

Nakon kardinala Puljića, zbog koronavirusa u bolnici i njegov nasljednik

Foto: Zarko Basic/PIXSELL, arhiva

Foto: Zarko Basic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić na liječenju su na COVID odjelu sarajevske Opće bolnice.
Uz kardinala Vinka Puljića u Sarajevu je, zbog zaraze koronavirusom, u bolnicu smješten i vrhbosanski nadbiskup-koadjutor Tomo Vukšić, a obojica se za sada osjećaju razmjerno dobro, objavio je katolički portal nedjelja.ba.

Informacije o zdravstvenom stanju dvojice vrhbosanskih nadbiskupa ovom su portalu dali oni sami. ➡️ Sve o koronavirusu

- Na vrijeme smo došli u bolnicu, i Bogu sam zahvalan, jer oporavak ide dobro. Obojica se pod nadzorom liječnika dobro oporavljamo. Zahvalni smo svima koji se zanimaju za naše zdravlje i prate nas svojom molitvom. Na poseban način zahvalni smo i medicinskom osoblju koje skrbi za nas, izjavio je kardinal Puljić.

Nadbiskup-koadjutor Vukšić kazao je kako nema nikakvih tegoba dodajući kako vrijeme u bolnici, uz redovite bolničke procedure, provodi i kako bi posjetio druge bolesnike i ohrabrio ih u njihovoj boli. Obojica su kazali kako su obasuti pozivima i porukama ljudi koji se zanimaju za njihovo zdravstveno stanje te izrazili zahvalnost.

Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić na liječenju su na COVID odjelu sarajevske Opće bolnice. Zaraza kod kardinala Puljića potvrđena je početkom tjedna, no tek se DANAS doznalo kako je zaražen i njegov nasljednik na poziciji vrhbosanskog nadbiskupa.

Vukšića (66) je za nadbiskupa-koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije papa Franjo imenovao u siječnju, a tu je dužnost preuzeo u ožujku. Papa je odlučio kako će kardinal Puljić, koji je napunio 75 godina života, za sada ostati vrhbosanskim nadbiskupom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!