13:03 / 23.08.2018.

Autor: HRT

Napadač ubio majku i sestru u predgrađu Pariza

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Islamska država priopćenjem je preuzela odgovornost za napad, no nije pružila dokaze za tu tvrdnju.
Napadač je nožem ubio svoju majku i sestru u pariškom predgrađu Trappes te teško ozlijedio treću osobu, objavio je izvor iz ministarstva unutarnjih poslova.

Mladića, koji je ubio svoje žrtve na ulici, a zatim se sakrio u kući, ubila je policija kad je izašao i počeo trčati prema njima prijeteći, otkrio je izvor iz policije. "Policijska akcija je završena", objavila je na Twitteru lokalna prefektura. 

Islamska država u priopćenju je preuzela odgovornost za napad, no nije pružila dokaze za tu tvrdnju. Priopćenje je objavljeno prije nego što je potvrđeno da su žrtve u rodu s napadačem.

Televizija BFM objavila je da je napadač uzviknuo "Allahu Akbar", no policija to još nije potvrdila. "Motiv napada i profil napadača još se istražuju", otkrio je izvor iz policije. Protuteroristički dužnosnici tek će biti pozvani da se priključe istrazi, otkrio je sudski izvor.

Trappes je siromašan gradić zapadno od Pariza. Deseci radikaliziranih mladića iz toga grada koji ima oko 30 tisuća stanovnika otišli su boriti se u Siriju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!