19:15 / 31.03.2018.

Autor: D.P./Hina

Nastavljeni prosvjedi na granici s Izraelom

foto: Twitter

foto: Twitter

Foto: - / -

U južnome dijelu Pojasa Gaze izraelska je vojska ispalila više hitaca upozorenja prema grupi Palestinaca, pri čemu su dvije osobe ozlijeđene.
Više desetaka mladih Palestinaca okupilo se na granici između Gaze i Izraela, dan nakon nasilja koje je izbilo između palestinskih prosvjednika i izraelske vojske blizu Pojasa Gaze, pri čemu je ubijeno 16 Palestinaca, a više od 1400 ih je ozlijeđeno.

Po informacijama lokalnog stanovništva, u južnome dijelu Pojasa Gaze izraelska je vojska u subotu ispalila više hitaca upozorenja prema grupi mladih Palestinaca, pri čemu su dvije osobe ozlijeđene.

Tisuće je ljudi marširalo u petak blizu Pojasa Gaze u ime palestinskih izbjeglica, pri čemu je došlo do sukoba s izraelskom vojskom, u kojem je 16 Palestinaca ubijeno, a više od 1400 ih je ozlijeđeno, prenijele su agencije.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas u subotu je proglasio nacionalni dan žalosti i pozvao na opći štrajk diljem okupirane Zapadne obale. Tisuće Palestinaca prošle su ulicama Gaze u pogrebnim povorkama za jučerašnjim žrtvama.

Jučerašnjim maršem započeo je pogranični prosvjed koji bi trebao trajati šest tjedana, a organizatori su ga nazvali nenasilnim. Organiziran je duž 65 kilometara granice na kojoj su postavljeni šatori na Veliki petak i u povodu početka židovske Pashe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!