21:21 / 15.08.2018.

Autor: Hina

Navijači Torcide bit će protjerani

-

-

Foto: - / -

Sud u Beogradu odbacio je žalbe navijača Hajduka iz Splita. Beogradski mediji spekuliraju o mogućem putu kojim će prolaziti "torcidaši" u Rumunjsku, na iduću utakmicu.
Prekršajni žalbeni sud u Beogradu odbacio je žalbe navijača Hajduka iz Splita i potvrdio presudu kojom su osuđeni na po 15 dana zatvora i protjerivanje iz Srbije po isteku kazne, potvrđeno je na sudu.

Skupini od 14 hajdukovih navijača prekršajne kazne od po 15 dana zatvora uz mjeru protjerivanja iz Srbije izrečena su zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru za "nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje" i incidenata na benzinskoj crpki pored Beograda. Od 14 osuđenih na presudu ih se žalilo osam, žalbe su odbijene sedmorici, a presuda je ukinuta samo jednom malodobnom navijaču i on je odmah pušten iz zatvora, prenosi Tanjug.

Oni su uhićeni po povratku iz Sofije s utakmice Hajduk-Slavija, a Prekršajni sud u Beogradu ih je 4. kolovoza uputio na izdržavanje kazne u zatvor u beogradskom predgrađu Padinska Skela jer žalba na odluku suda nije odlagala izvršenje kazne. Istodobno im je izrečena i zaštitna mjera jednogodišnjeg protjerivanja s teritorija Republike Srbije, a bit će primijenjena odmah po isteku kazne.

Ostalih 13 navijača iz Hrvatske koji su u tom prekršajnom postupku bili oslobođeni, odgovarali su za kaznena djela, a nakon nagodbe s tužiteljstvom u Beogradu priznali su krivnju za tešku krađu na benzinskoj crpki na proputovanju u Bugarsku, kada su uzeli robu vrijednu oko 1700 eura i nisu platili. Oni su kažnjeni uvjetno na po šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, uz protjerivanje iz Srbije na dvije godine.

Beogradski mediji spekuliraju u srijedu o mogućem putu kojim će prolaziti "torcidaši" u Rumunjsku, budući da Hajduk  u četvrtak u Bukureštu igra utakmicu s klubom  Steaua.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!