19:26 / 26.05.2021.

Autor: V.G./HRT/Hina

U pucnjavi u Kaliforniji osmero mrtvih

Pucnjava u Kaliforniji

Pucnjava u Kaliforniji

Foto: Peter DaSilva / Reuters

 U pucnjavi u željezničkom spremištu u San Joseu u Kaliforniji u srijedu ujutro ubijeno je osmero ljudi, objavio je ured šerifa. 

Zamjenik šerifa okruga Santa Clara Russel Davis rekao je na konferenciji za medije da je i napadač mrtav. Naoružani napadač bio je zaposlenik Uprave za prijevoz dolinom Santa Clara (VTA).

Davis je rekao da ne može reći kako je napadač umro i jesu li policajci pucali na mjestu događaja.

Do pucnjave je došlo u željezničkom spremištu blizu glavne gradske zračne luke, a spremište se pretražujenakon što je pronađena "najmanje jedna" eksplozivna naprava, rekao je zamjenik šerifa.

- Danas se dogodila strašna tragedija i naše misli i ljubav idu obitelji VTA, rekao je Glenn Hendricks, šef Odbora VTA na konferenciji za medije.

San Jose, grad s milijun stanovnika smješten u srcu Silicijske doline, globalno je središte tehnološke inovacije i dom nekih od najvećih američkih tehnoloških kompanija.

- Učinit ćemo sve što je moguće da se to više nikada ne ponovi u našem gradu, rekao je gradonačelnik Sam Liccardo.

FBI je objavio da su i njihovi agenti na mjestu zločina.

Masovne pucnjave česte su u Sjedinjenim Državama koja ima jednu od najviših stopa posjedovanja oružja na svijetu.

U ožujku je osmero ljudi, uključujući šest Azijki, ubijeno u nizu napada na salone za masažu u i okolici Atlante. Nekoliko dana kasnije 10 osoba je ubijeno u trgovini u Boulderu u Coloradu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!