08:22 / 25.09.2018.

Autor: HRT

Nema novih informacija o pomorcu

-

-

Foto: - / -

Hrvatski pomorac i drugi članovi posade teretnog broda Glarus, koje su u nigerijskim vodama oteli gusari, dobro su, potvrdili su članovi obitelji i brodarska švicarska tvrtka Massoel Shipping.
Nema novih informacija o hrvatskom pomorcu kojeg su s još 11 članova posade švicarskog teretnog broda oteli nigerijski gusari.

Švicarska tvrtka potvrdila je da je napadnut njezin brod koji je u nigerijskim vodama prevozio pšenicu. Razbojnici su ga presreli 50-ak nautičkih milja od Bonny Islanda, na području na kojem su pirati iznimno aktivni.

Hrvatski pomorac i drugi članovi posade teretnog broda Glarus, koje su u nigerijskim vodama oteli gusari, dobro su, potvrdili su članovi obitelji i brodarska švicarska tvrtka Massoel Shipping, koja radi na oslobađanju talaca, izvijestili su iz Sindikata pomoraca Hrvatske. 

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH priopćilo je da je hrvatsko veleposlanstvo u Bernu u stalnom kontaktu s kriznim menadžmentom švicarskog ministarstva te brodarskom kompanijom.

Otvoreno: "Pomorci dobro, otmičari će vjerojatno tražiti novac"

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!