19:48 / 09.03.2018.

Autor: S. Parlov/D.M./HRT

Nenad Bach ima plan - sporazum o Svjetskom miru

-

-

Foto: - / -

Svaki glas ima moć, ima nas 7 milijardi kada se uzdignemo, plima uzdiže sve brodice.
Hrvatski glazbenik Nenad Bach koji živi u SAD-u pokrenuo je incijativu kojom od svjetskih čelnika traži da polovinu proračuna za obranu preusmjere u zelenu energiju i održivi razvoj. Krajnji je cilj postizanje sporazuma o svjetskom miru. Smatra kako je moguće da sve članice UN-a - prihvate incijativu do 2020. 

Svjetski mir nije privilegij nego naša dužnost, kaže Nenad Bach, svjetski poznati umjetnik i humanitarac. O inicijativi razmišlja od rata u Hrvatskoj. Kaže kako je došao trenutak u razvoju ljudske svijesti kada je to moguće. Globalna umreženost svih ljudi temelj je promjene. Na putu ka miru stoji industrija oružja. Četiri zemlje u svijetu koje proizvode sedamdeset posto oružja članice su UN-a- Kina, Rusija, SAD i Francuska. "Svijet bi bio bolji kad bi te članice odlučile smanjiti na 50% svoje proizvodnje - da umjesto mina proizvode vjetroelektrane", kaže Nenad Bach.

Stoga se planira sastati s utjecajnim ljudima kojima će predložiti svoj plan. Nakon toga održat će konferencije za novinare u Pekingu, Edinburgu, Parizu, Moskvi, Genevi. U lipnju 2020., predlaže, u sjedištu UN-a u New Yorku, potpisao bi se trajni Svjetski mir. U pozadini bi svirao glazbeni album koji će snimiti u Pensilvaniji 14. travnja ove godine, a koji će uključivati 50-setak glazbenika. "Svaki glas ima moć, ima nas 7 milijardi kada se uzdignemo, plima uzdiže sve brodice", ističe hrvatski vizionar svjetskoga glasa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!