Nesreća teretnog vlaka zatvorila željeznički promet u švicarskom tunelu Gotthard

12.08.2023.

08:26

Autor: Hina/HRT/A.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Nesreća teretnog vlaka koji je ovaj tjedan iskočio iz tračnica u švicarskom tunelu Gotthard, što je prouzročilo ozbiljna oštećenja na sustavu tračnica, obustavila je promet najmanje do sljedeće srijede, objavile su Švicarske savezne željeznice (SBB/CFF/FFS).

Najduži željeznički tunel na svijetu od 57 kilometara povezuje njemački dio Švicarske s talijanskim Ticinom i dio je osi sjever-jug od Njemačke do Italije.

Zbog ograničenih alternativnih veza SBB/CFF/FFS savjetuje da se sljedećih nekoliko dana ne putuje željezničkom rutom Gotthard.

Prema upravitelju željezničke infrastrukture Rudolfu Büchiju, nesreća se dogodila u lošem trenutku zbog blagdanskog prometa i nadolazeće ulične parade u Zürichu ovog vikenda povodom koje grad očekuje milijun ljudi.

U iskliznuću vlaka iz tračnica u srijedu nije bilo ozlijeđenih, a nesreću je vjerojatno uzrokovao tehnički kvar na vlaku s 30 vagona, priopćio je SBB/CFF/FFS.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!