08:03 / 16.07.2020.

Autor: M.M./Hina

Netanyahu najavio novčanu pomoć svim Izraelcima zbog koronavirusa

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Foto: - / REUTERS

Kritičari su taj potez nazvali populističkim s ciljem utišavanja prosvjeda protiv Netanyahuovog tretiranja epidemije koronavirusa.
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu objavio je jednokratnu financijsku pomoć svim Izraelcima kako bi im pomogao u ublažavanju tereta epidemije koronavirusa.

Obitelji s jednim djetetom dobit će pomoć u vrijednosti od gotovo četiri tisuće kuna, s dvoje djece gotovo pet tisuća kuna, a one s tri gotovo šest tisuća kuna, objavio je Netanyahu novinarima. Njegov prijedlog mora potvrditi vlada.

Za samce će jednokratna pomoć iznositi oko tisuću i pol kuna.

Kritičari su taj potez nazvali populističkim s ciljem utišavanja prosvjeda protiv Netanyahuovog tretiranja epidemije koronavirusa. Poručuju da je, s obzirom na rastuću financijsku krizu u Izraelu, opasno razbacivati novac.

Prema izraelskoj televiziji potez je kontroverzan i za Ministarstvo financija.

Proteklih dana samozaposlene osobe primile su pomoć od nešto više od 14 tisuća kuna.

- Moramo pokrenuti ekonomiju, poručio je Netanyahu savjetujući Izraelce da s tim novcem odu u kupovinu i kupuju izraelske proizvode.

Netanyahu je prije tjedan dana objavio program pomoći gospodarstvu vrijedan 20 milijarda eura.

U Izraelu zaraženo je 43.668 ljudi, a preminulo je 375.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!