New York: Djevojčica pronađena dvije godine nakon nestanka

16.02.2022.

19:19

Autor: V.G./HRT/Hina

Policija

Policija

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Dvije godine nakon nestanka šestogodišnja djevojčica pronađena je živa i dobrog zdravlja u skrivenoj prostoriji u New Yorku, objavila je u srijedu policija koja sumnja da su ju oteli njezini biološki roditelji koji su izgubili skrbništvo.


Policija je pronašla djevojčicu Paislee Shultis u ponedjeljak u gradiću Saugertiesu u saveznoj državi New York, dvije godine nakon što je nestala u Spenceru, mjestu smještenom 290 kilometara zapadno.

Policija vjeruje da su djevojčicu oteli biološki roditelji, 33-godišnja Kimberly Cooper i 32-godišnji Kirk Shultis Jr. koji nisu imali skrbništvo nad njom.

Policija je u ponedjeljak dobila dojavu o lokaciji djevojčice i nalog za pretres. Otišli su u kuću njezina djeda koju su pretraživali gotovo jedan sat, prije no što su je pronašli u improviziranoj prostoriji pod stubištem koje vodi u podrum.

Nakon uklanjanja dasaka u mraku pronađena su djevojčica i njezina majka Kimberly.

Paislee je odvedena u policijsku stanicu gdje su je pregledali liječnici. Dobroga je zdravlja i vraćena skrbniku, a biološki roditelji i 57-godišnji djed Kirk Shultis su uhićeni. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!