New York proglasio Dan hrvatske baštine

23.05.2023.

12:16

Autor: Dnevnik u podne/IMS/HRT

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams u hrvatskom dresu

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams u hrvatskom dresu

Foto: Branka Slavica / HTV

Kasno sinoć prema našem vremenu na svečanosti u New Yorku podignuta je hrvatska zastava na Bowling Greenu na Manhattanu.

Gradonačelnik New Yorka Erick Adams izdao je svečanu proklamaciju, proglasio je 22. svibnja Danom hrvatske baštine, odajući priznanje nasljeđu i doprinosu američkih Hrvata i Hrvatske gradu New Yorku.

Generalni konzul Hrvatske Nikica Kopačević gradonačelniku Adamsu tom je prigodom darovao službeni dres naše nogometne reprezentacije.

- Otkako je prvi brod iz Hrvatske došao u New York 1797., brojni su Hrvati ovdje pronašli svoj dom. Donijeli su ovamo svoju srednjoeuropsku marljivost i mediteransku strast.

- Veze između New Yorka i hrvatske zajednice su snažne kao i uvijek. Danas smo primili Hrvate koji žive u SAD-u u Bowling Greenu kako bi proslavili tu vezu podizanjem zastave i proglašavanjem Dana hrvatske baštine, napisao je na Twitteru gradonačelnik New Yorka Eric Adams.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!