23:18 / 14.05.2022.

Autor: HRT/IMS

U pucnjavi u SAD-u ubijeno najmanje 10 osoba, napadač prenosio napad?

Policija osigurava mjesto pucnjave u Buffalu

Policija osigurava mjesto pucnjave u Buffalu

Foto: Jeffrey T. Barnes / REUTERS

Najmanje deset je ljudi ubijeno u pucnjavi u supermarketu u američkom gradu Buffallu, objavio je mjesni list The Buffalo News pozivajući na izvor u policiji, koja je već uhitila napadača.

Napadač je ušao u supermarket Tops naoružan puškom, zaštićen pancirkom i odijeven u odjeću nalik vojnoj odori. Njegov identitet policija još nije objavila.

Pet mrtvih pronađeno je na parkiralištu, a ostali u supermarketu. Američki mediji javljaju da je najmanje još troje ozlijeđenih, dvoje teško.

Izvor iz policije kazao je medijima da je napadač nosio vojnu kacigu s kamerom. Istražuje se je li napad prenosio uživo, što je informacija koja se pojavila na nekim društvenim mrežama.

Supermarket Tops nalazi se u većinski crnačkoj četvrti, pet kilometara od centra Buffala, grada u saveznoj državi New Yorku.

Guvernerka New Yorka Kathy Hochul rekla je da pomno prati situaciju i ponudila pomoć lokalnim dužnosnicima. Motiv napada nije poznat, a istraga je u tijeku. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!