07:19 / 02.11.2021.

Autor: HRT/Hina/Reuters

Nigerija: U srušenom neboderu najmanje šest poginulih

Urušio se stambeni neboder u Lagosu

Urušio se stambeni neboder u Lagosu

Foto: Nneka Chile / Reuters

Najmanje šest osoba je poginulo, a oko 100 ih se smatra nestalima nakon što se jučer urušio stambeni neboder u izgradnji u najvećem nigerijskom gradu Lagosu, rekao je u utorak čelnik državne službe za hitne slučajeve.

Dužnosnik Olufemi Oke-Osanyintolu izvijestio je da je sinoć pokrenuto spašavanje i potraga za preživjelima u incidentu. Rekao je da su trenutačno sve raspoložive snage na terenu, da je zasad utvrđeno šest smrtnih ishoda, četiri osobe su spašene žive, a još troje je zbrinuto s lakšim ozljedama na mjestu događaja.

Dvojica radnika na gradilištu u bogatoj četvrti Ikoyji, gdje se gradi puno novih stambenih zgrada, već su ranije rekla Reutersu da je na zgradi u trenutku urušavanja radilo možda i stotinu ljudi.

Zgrada je bila jedan od triju tornjeva koje gradi privatna tvrtka Fourscore Homes. Najjeftiniji stan u zgradi prodavao se za 1,2 milijuna američkih dolara.

Kako piše Reuters, u Nigeriji, najmnogoljudnijoj afričkoj zemlji, urušavanja zgrada su relativno česta, a uslijed slabog poštivanja propisa, kao i građevinskog materijala koji je često loše kvalitete.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!