18:35 / 05.08.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Njemačka država opovrgava autentičnost Lashetova intervjua u turskom listu

Armin Laschet

Armin Laschet

Foto: Leon Kuegeler / REUTERS

Sjeverna Rajna-Vestfalija danas je odbacila autentičnost intervjua objavljenog u jednom turskom listu s Arminom Laschetom, premijerom te njemačke savezne države i mogućim budućim njemačkim kancelarom.

Turske dnevne novine Sabah su krajem srpnja citirale čelnika konzervativne Kršćansko-demokratske unije odlazeće kancelarke Angele Merkel koji je navodno rekao da "gaji veliku ljubav prema Turskoj.

- Takav razgovor se nije nikad održao, objavila je vlada Sjeverne Rajne-Vestfalije.

List Sabah tvrdi da je razgovor vodio Faruk Sen i da ga je preuzeo s njegove stranice brandday.net. To je rekao Ismail Erel, čelnik tog turskog medija za Njemačku čiji je vlasnik tvrtka povezana s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom.

Erel je istaknuo da je Sen uvjerio novine da je s Laschetom vodio telefonski razgovor, a u međuvremenu je tekst uklonjen sa Senove stranice.

Laschet, čelnik najmnogoljudnije njemačke savezne države, na čelo CDU-a izabran je u siječnju, a funkciju kancelara mogao bi preuzeti nakon izbora krajem rujna ove godine. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!