Njemačka poziva na sankcije protiv Dodika

15.11.2021.

21:36

Autor: HRT/Hina

Heiko Maas

Heiko Maas

Foto: John Macdougall / Pool via REUTERS

Ministar vanjskih poslova Njemačke Heiko Maas pozvao je na europske sankcije protiv političkih lidera u BiH koji dovode u pitanje državne strukture, navodi dpa.

Tehnički ministar vanjskih poslova kazao je na marginama sastanka s šefovima diplomacija zemlja EU-a u Bruxellesu, da treba razmotriti oštriji pristup kako bi se zaustavio trenutni razvoj događaja. Sankcije bi, rekao je, bile usmjerene protiv onih koji dovode u pitanje državne strukture, pokušavaju ljude potaknuti na mržnju ili žele prekinuti veze s Europskom unijom, navodi njemačka novinska agencija dpa.

- Razvoj događaja u Bosni i Hercegovini je ekstremno zabrinjavajući. Mi i Europskoj uniji ne možemo prema tome biti indifirentni, kazao je Maas. Maas je istaknuo da Dodik, koji je najavio postupno povlačenje iz državnih institucija uključujući iz vojske, narušava arhitekturu Daytonskog mirovnog sporazuma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!