21:00 / 02.06.2021.

Autor: HRT/Hina/AFP

Nastavljaju se letovi između Njemačke i Rusije

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

Nakon višesatnog prekida, u srijedu navečer su se nastavili letovi između Njemačke i Rusije, nakon sukoba zbog Bjelorusije, rekla je za AFP njemačka aviokompanija Lufthansa.

- Ruske vlasti su Lufthansi dale odobrenje za putničke letove u Rusiju u lipnju. To znači da će Lufthansa letjeti u Moskvu i u Sankt Peterburg kao što je bilo planirano, rekla je glasnogovornica grupacije za AFP.

Izvršni direktor ruske aviokompanije Aeroflota, Mihail Polubojarinov rekao je pak za TASS da je "sve u redu, dobili smo sva odobrenja".

- S7 Airlines dobio je odobrenje njemačkih vlasti za letenje. Letovi u Njemačku bit će po planiranom rasporedu", rekao je pak glasnogovornik S7, druge ruske aviokompanije, za agenciju Ria Novosti.

Njemačka je u srijedu poslijepodne na jedno vrijeme obustavila dolazak na svoj teritorij letova ruskih kompanija kao odgovor na izostanak odobrenja koje daje Moskva za Lufthansine letove u Rusiju.

Prošlog tjedna su otkazana dva leta Air Francea i jedan austrijske kompanije Austrian Airlinesa, Lufthansine podružnice, zbog toga što Rusija nije odobrila promjenu rute kako bi se zaobišao bjeloruski zračni prostor.

Glavne europske aviokompanije zaobilaze bivšu sovjetsku republiku pošto je Ryanairov zrakoplov koji je letio iz Atene u Vilnius zaustavljen i prisilno prizemljen u Minsku, iz kojeg je iskrcan i uhićen politički protivnik predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!