19:44 / 03.09.2018.

Autor: I.M./HRT/Hina

Njemačka šokirana silovanjem desetogodišnjaka, počinitelj je vršnjak iz Afganistana

-

-

Foto: - / -

Njemačka javnost šokirana je nakon što su desetogodišnjaka na školskom izletu silovali njegovi vršnjaci - izbjeglice iz Afganistana i Sirije.

Njemačka javnost šokirana je nakon što su desetogodišnjaka na školskom izletu silovali njegovi vršnjaci - izbjeglice iz Afganistana i Sirije. Kako je riječ o maloljetnicima, policija ne iznosi nikakve informacije.

Čin se zbio tijekom izleta učenika četvrtog razreda osnovne škole smještene, kako navode mediji, u socijalno problematičnoj" četvrti. Glavni počinitelj je jedanaestogodišnjak iz Afganistana, a pomagači su mu bili jedan vršnjak iz Sirije, a drugi iz Afganistana.

Nacionalnost žrtve nije poznata. Tri nastavnika i pedagog koji su pratili djecu na jednodnevnom izletu, navodno nisu primijetili ništa. Slučaj je otkriven nakon što se prijatelj žrtve obratio socijalnom radniku koji je obavijestio policiju.

Sva trojica počinitelja udaljena su s nastave. Žrtva je također, radi vlastite zaštite, premještena u drugu školu. Vlasti pokušavaju pronaći način kako da počinitelju, koji je navodno i prije upadao u oči zbog nasilna ponašanja, omoguće nastavak školovanja izvan ustanova.

S obzirom da se radi o maloljetnicima, policija ne daje nikakve informacije za javnost.

Stručnjaci u njemačkim medijima izražavaju zaprepaštenost takvim činom koji se rijetko bilježi u kriminalnim statistikama. Ovaj čin premašuje ono što nam je inače poznato kada je seksualno nasilje među djecom u pitanju, rekao je berlinski pedagog Ull Freund za Berliner Zeitung.

Pedagog Freund procjenjuje da je i sam počinitelj pretrpio seksualno nasilje.

Završeno je i suđenje azilantu iz Afganistana koji je na Božić prošle godine na smrt izbo svoju bivšu djevojku koja je imala samo petnaest godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!