14:19 / 21.11.2020.

Autor: B.A./Hina

Njujorškom guverneru Emmy za brifinge o koronavirusu

Foto: REUTERS/Andrew Kelly

Foto: REUTERS/Andrew Kelly

Foto: - / REUTERS

Njujorški guverner Andrew Cuomo primit će nagradu Emmy za svoje "majstorsko korištenje televizije" tijekom pandemije koronavirusa.
Njujorški guverner Andrew Cuomo primit će nagradu Emmy za svoje "majstorsko korištenje televizije" tijekom pandemije koronavirusa, objavila je u subotu Međunarodna Akademija za televizijsku umjetnost i znanost.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Odluke Stožera civilne zaštite o epidemiološkim mjerama

Međunarodna Akademija za televizijsku umjetnost i znanost je u televizijskom sektoru u rangu Oscara koji dodjeljuje Američka akademija za filmsku umjetnost i znanost.

Guverner, čiji je brat Chris voditelj na CNN-u i sam dobitnik više Emmyja, primit će nagradu kao "priznanje svog liderstva tijekom pandemije covida-19 i njegovog majstorskog korištenja televizije kako bi informirao i smirio ljude diljem svijeta", stoji u priopćenju akademije.

Od početka ožujka, Cuomo je održao 111 uzastopnih televizijskih brifinga, nakon što je država New York bila prvi epicentar zaraze u SAD-u.

Prema priopćenju akademije, njegovi brifinzi su za TV ekrane prikovali 59 milijuna gledatelja.

U jednom od svojih obraćanja na televiziji Cuomo je početkom travnja u vrlo emocionalnom stanju otkrio da je njegov brat Chris pozitivan na koronavirus.

- Guvernerovih 111 dnevnih brifinga su se pokazali tako dobri jer je učinkovito stvarao televizijske spektakle, s likovima, zapletima i pričama o uspjehu i propustima, kazao je direktor akademije Bruce Paisner.

Po njegovim riječima, Cuomo je zaslužan što je New York postao simbol odlučnosti i borbe protiv pandemije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!