Nobelovac Montagnier: SARS-CoV-2 nastao u laboratoriju, on je djelo molekularnih biologa

18.04.2020.

09:25

Autor: M.Š./HRT

default error photo
Francuski virolog Luc Montagnier, dobitnik Nobelove nagrade za izoliranje HIV-a 2008. godine, tvrdi da je novi koronavirus umjetno stvoren.
Francuski virolog Luc Montagnier, dobitnik Nobelove nagrade za izoliranje HIV-a 2008. godine, tvrdi da je SARS-CoV-2 umjetno stvoren. Ipak, nikakvih dokaza za takav zaključak za sada nema.

- Došli smo do zaključka da je došlo do manipulacije ovim virusom. Virus nije prirodnog podrijetla, to je djelo molekularnih biologa. Nije poznato s kojim ciljem je to napravljeno. Moj posao je iznošenje činjenica, nikoga ne optužujem i ne znam tko je to učinio i zašto, rekao je Luc Montagnier u intervjuu za francuski zdravstveni časopis Pourquoi Docteur.

Prema ovom virologu, novi koronavirus je mogao nastati u laboratoriju u kineskom gradu Wuhanu gdje se prvi put i pojavio.

Za tvrdnje da je virus nastao na tržnici, kaže da je riječ "o lijepoj legendi" te da je to proizvod iza kojega stoje stručni ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!